Elektrolytisch amorfiseren

Metalen - dus ook Roestvast Staal ( Inox ) - hebben de typische kristallijne materiaal structuur. Dit resulteert doorgaans in een relatief poreus oppervlak dat gemakkelijk verontreinigingen vasthoudt. Deze combinatie van porositeit en onreinheden leidt tot corrosie en/of bacteriegroei.

Het elektrolytisch amorfiseren neemt de poreuze bovenlaag weg en creëert een nieuw, glad en gesloten "amorf" oppervlak. Dit is gemakkelijk te evalueren onder de microscoop. Een geamorfiseerd oppervlak is bovendien arm aan waterstof, wat eveneens de bacteriegroei verhindert. Ook het ijzer aan het oppervlak van het roestvast staal gaat in oplossing zodat de toplaag een verhoogd Chroom en Nikkel gehalte bekomt.

Het amorfiseren realiseert bovendien een bepaald lotuseffect met zelfreinigende eigenschappen: vochtafstotend en vuilafstotend.

De resultaten op vlak van reinigbaarheid, hygiëne en steriliteit zijn spectaculair.

Typische toepassingen zijn alle situaties waar men bacteriegroei wenst tegen te gaan. We denken aan het weren van bacteriën in ziekenhuizen, het beperken van microbiële corrosie (MIC), vermijden van biofilm ( biofouling), het vermijden van algengroei,...
De eindafwerking blijft het metaal zelf en kan dus niet afschilferen.

De behandelingen en afwerking zijn geschikt voor voeding en farma én EHEDG en FDA compatibel.

Het elektrolytisch amorfiseren is een variante van het elektropolijsten - elektrolytisch polijsten - elektrochemisch polijsten.

Uw aanvragen mag u sturen naar marc.quaghebeur@packo.com.

Geïnteresseerd of vragen?
Contacteer ons