Voedingsindustrie

In de voedingsindustrie heeft het elektropolijsten reeds lang zijn nut bewezen op het vlak van hygiëne, reinigbaarheid en het voorkomen van bacteriegroei.

Reiniging en ontsmetting stellen vaak bijkomende eisen aan corrosiebestendigheid. Belangrijk is dat een elektrolytisch gepolijst oppervlak smaak- en kleurstabiliteit bevordert van voedings-producten zoals babyvoeding, mayonaise, aroma’s en smaakstoffen, tomatenpuree, yoghurt, eierproducten, vleesbereidingen, eiwitproducten, chocoladeverwerking, gist, bloedverwerking, brouwerijen, citroenzuur, fruitsappen, bier, koffie,...
Elk bedrijf dat met hygiëne begaan is, kan met elektrolytisch polijsten zijn voordeel halen. Met indrukwekkende verlaging van reinigingskosten meegerekend loont de investering van elektropolijsten onmiddellijk.

Elektrolytisch ontbramen van geslepen messen voor de voedingsindustrie voorkomt dan dat metaaldeeltjes in de voedingsmiddelen terecht komen.

Elektropolijsten voor de voedingsindustrie realiseert een resistente niet afschilferbare finish:

  • Kleurvast & temperatuurbestendig
  • Uitstekend ecologisch alternatief voor kunststof coatings zoals PTFE,...
  • Kortere CIP/SIP tijden  (met minder afval tot gevolg)
  • Duurzaam corrosiebestendig. Behandelde AISI 304L biedt betere corrosiebestendigheid dan onbehandelde AISI 316L waardoor toepasbaar voor voedig (EHEDG – FDA – EN – ASTM - HACCP)
  • Procesvriendelijk anti stick & anti-kleef. Met betere dosering en menging door minder kleven
  • Smaak, geur, kleur neutraal omdat Cr2O3 vele malen moeilijker oplost dan ijzer in zure milieus

Aanbevolen behandelingen: naar ruwheid slijpen, elektrolytisch polijsten, micro-ontbramen, beitsen en passiveren.

Klik hier voor een overzicht van afwerkingen voor de voedingsindustrie

Geïnteresseerd of vragen?
Contacteer ons